Baby ontwikkeling

Ontwikkeling baby maand 2

De baby ontwikkeling zoek enthousiaste mensen(moeders) die helpen om de website compleet te maken. Internet is niet meer weg te denken en wat doe je tegenwoordig als eerste? Googleen! Help mee en zorg ervoor dat alle moeders en vaders geholpen worden in hun zoektocht! Interesse? Neem contact op via de contact pagina.

Uw baby is inmiddels al 2 maanden oud! Dit zult u in de ontwikkeling van uw baby ook wel gaan merken. De zintuigen van een baby zullen snel gaan ontwikkelen waardoor de baby vaker zal geen huilen. Op zo'n moment verlangt een baby maar naar een ding en dat is de warme en veilige omgeving van zijn of haar moeder. Niet alleen huilt een baby in deze fase meer, ook zal de baby onrustiger gaan slapen. Dit is voor de papa en mama mentaal ook een moeilijke fase omdat dit de nachtrust behoorlijk kan verstoren. Zorg er in ieder geval voor dat uw baby in de tweede maand een veilig gevoel heeft en te allen tijde troost kan zoeken. Ook kan het wel eens helpen om de baby meer op de borst, op de arm te nemen of met dingen voor zijn of haar neus te spelen.

Tijdens de tweede maand kan een baby zich ook meer moe gaan voelen. Het huilen betekent dus niet altijd dat een baby zich onveilig voelt of wil eten, het kan simpelweg ook betekenen dat de baby moe is. Zorg dat uw baby zelf in slaap kan vallen dus geef hem of haar alle rust.

Baby voetjeZoals hierboven al beschreven is zullen de zintuigen vaker geprikkeld worden. Dit heeft eigenlijk alles te maken met het feit dat een baby langer wakker is en dus ook bewust meer van de wereld gaat meemaken. Omdat een baby probeert de omgeving scherp te stellen zou het kunnen voorkomen dat de baby wat scheel (loensen) gaat kijken. U zult wel gaan merken dat het in de tweede maand ineens makkelijker is om oogcontact te zoeken en dat u met aanraking ook contact krijgt. In maand 2 van de ontwikkeling van de baby zult u ook voor het eerst een lach te zien krijgen, een heel speciaal voor iedere papa en mama!

Niet alleen de zintuigen worden vaker aangestuurd, ook de motoriek gaat vooruit. Een baby kan steeds vaker het hoofdje wat omhoog richten. Op deze manier probeert uw baby de nekspieren te verbeteren.

Een baby in de tweede maand zal verder ook minder gaan spugen en heeft minder last van boeren.

Plaats uw reactie of vraag op baby ontwikkeling maand 2

Uw naam:
Uw reactie:
Beveiligingsvraag: De kleur van gras is: